Facebook SmartArcticFox

O nás

 

Jmenuji se Filip Souček. Před několika lety jsem založil norsko - rybářský projekt SAF, který vzniknul na základě mého cestování po světě a mnohaletého života v Norsku. Dnes se aktivně živím službou rybářského průvodce na místních lososích řekách a moři. Pronajímám několik kvalitních rybářských kempů v oblasti středního Norska a zabývám se internetovým prodejem rybářského vybavení, které osobně testuji.
Kontakt

ČR: (+420) 604 387 776
NO: (+47) 967 406 53

smartarcticfox@gmail.com

Reference přímo z Norska - lov mořáků na SG smáčky

Ahoj Filipe,

promiň, ze píšu až tak pozdě, ale máme v práci taky honičku. No v první řadě bych ti chtěl moc poděkovat za cenné rady a poskytnuté nástrahy. Chodilo to s nima jako po másle.
No a teď jsem ti chtěl poreferovat jaké to bylo. Dostali jsme se na krásné jezero jako minulý rok. Čistý, všechno ok, místní chytali nejvíc na červy, ale za tu dobu co jsme tam byli tak nic nevytáhli.

Nám to z počátku taky moc nešlo. Pár pstruhů do 20 cm, který známej chytil na třpytku jelikož nevěřil tvé nástraze. Já tomu zůstal věrnej a zkoušel jsem. Nejdřív sem chytil malý. Pak jsme zkusili použít bellyboat, ale bez úspěchu. Já z toho akorát roztřískal motor oil smáčka, jelikož jsem ho hodil na skálu já vůl :D. No pak jsem vylezl zpátky na břeh a navázal ten černej smáček 27g. Pět nahozů a byl tam. Sledoval to minimálně 30 metrů a vzal mi to skoro pod nohama. Krásná ryba! Známej okamžitě zahazoval bellyboat a navazoval smáčka hnědé barvy. Ten večer vytáhl ještě jednoho menšího. Přišli jsme na to, že jsou ty ryby extrémně chytrý. Pokud nefoukalo a hladina nebyla zvlněná, tak jsme neměli šanci. Ty ryby nás videly. Proste si je viděl za tím plout. Jen ťuknuli a konec. Třeba i zůstali pod tebou stát 10 minut, ale na nástrahu nereagovali. První hodina vždy byla celkem dobrá, dalo se něco chytit. Pak už ale nic. Za dva dny jsme to zkoušeli znova. Byl idealní den. Foukalo. Navázali jsem přírodní zelenej a hnědej. Na tři nahozy, krásnej záběr, takovej ladnej útok. V průzračný vodě byl nádherně vidět. Pstruh 47 cm. V zápětí známej nechal spadnout nástrahu trochu do hloubky (mel optimalizovanější prut, házel dál) a hned z hloubky parádní 60cm pstruh! 10 minut zápas, pstruh to bral všemi směry. Naneštěstí mu přetrhl návazec z fluocarbonu! Ještě za půl hodiny se mu klepali kolena. No ale nečekal dlouho a prásk, další záběr, pstruh 50! Ale tenhle byl nějakej najetej, začal skákat nad hladinu jak pominutej. Ale dostal ho. Úplně největší překvápko pro mě byl ale malý platýs, kterého jsem zahlédl v jezeru. Koukal jsem jak puk. Po 3 hodinách už nepřišel žádnej záběr a balili jsme. Na konci pobytu jsme zkusili ústí řeky do fjordu a taky to nebylo marné. Chytali jsme z lodi a podařil se nám jeden pstruh 35cm a jeden malej.

No každopádně si nám zas otevřel oči a určitě zas objednáme nějaký smáčky :) ...a dal jsi nám brouka do hlavy. Už řešíme, kdy pojedeme do Norska jenom na řeky!

Drž se chlape, užívej v Norsku a dobrou noc.

blog 0011 

S pozdravem Honza Bartoš :)

NAŠI PARTNEŘI

partners1 partners2partners3partners4partners5partners6partners7